Over Evil Penguin TV

evilP-TV-whitecentr@2x.png

Ons

verhaal

NIEUWS

Evil Penguin TV is een digitale concertzaal, die sinds 2019 cultureel hoogstaande programma’s van Belgische bodem (co)produceert en uitzendt, overal ter wereld. In dit digitale tijdperk beperkt het aantal toeschouwers van een voorstelling zich niet langer tot het aantal zitjes in de zaal. Gebruikmakende van de nieuwste technologie is het mogelijk om een veel groter publiek te bereiken. Het streamingplatform is zo een broodnodige surplus van de live-sector. 


Beschikbaar via video on demand, of via een maandelijks (4,99 euro) of jaarlijks (50 euro) abonnement. Een laagdrempelige prijs voor cultuur van de bovenste plank.

 

PARTNERS?
Op korte tijd zijn we er in geslaagd om de lokale cultuurmarkt sterk op de kaart te zetten. Dankzij zeer uiteenlopende partnerships met o.a. Brussels Philharmonic, Vlaams Radiokoor, Queen Elisabeth Music Chapel, Koningin Elisabeth Wedstrijd, Anima Eterna Brugge, Collegium Vocale Gent, Air4Six, MA Festival, Lunalia... zijn we ondertussen dé expert in het mooi capteren van grote, orchestrale bezettingen en de intiemere ensembles. 


We gaan op zoek naar de highlights van hun seizoen en verwerken ze tot verfrissende concertfilms. Hiervoor treden we uit het format van de ‘gewone’ concertcaptatie door bijvoorbeeld ook het leven achter de schermen in kaart te brengen. Onze professionele omkadering wordt verzorgd door gerenommeerde opnamestudio MotorMusic uit Mechelen. De content die dit bedrijf produceert staat zowel qua audio als video hoog aangeschreven in binnen- en buitenland.


INTERNATIONAAL?
Om onze Belgische parels te promoten, werken we samen met de grootste internationale distributeurs, zoals EuroArts en Mezzo. En we worden gezien! Bachtrack en The Wall Street Journal schreven reeds lovende recensies over onze producties.

Site members: 2117 (and counting)

Check onze volledige website: www.evilpenguintv.com

Sinds 2 juni cureren we elke woensdagavond om 20:30 een selectie van onze beste programma’s op Stingray Classica onder het slot ‘Abel’. 


Stingray Classica is het grootste lineaire TV-netwerk voor muziek ter wereld. Abel is te zien in België via Telenet, Proximus en VOO, en op alle kanalen op de Nederlandse televisie. Er zijn op woensdagavond tussen de 40.000 en 50.000 kijkers.

 

Met Abel willen we de televisiekijker verrassen met uitdagende muzikale content, prikkelende programma’s en verleiden tot het ontdekken van onze complete catalogus. Een overtuigende mix van het grote symfonische repertoire en de beste vocale - en kamermuziek ensembles.